XALQ ERTAKLARINI O‘QITISHDA PISA TOPSHIRIQLARIDAN FOYDALANISHNING SAMARALI USULLARI - Qurbaniyazova Zulqumar Sali qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Xalq  ertaklarini  o‘qitishda  PISA  topshiriqlari  asosida  samarali  o‘qitish usullarini  tahlil  qiladi.  Xalq  og‘zaki  ijodini  tushunarli  va  qiziqarli  tarzda  o‘rgatishda  PISA metodologiyasining  qanday  ishlashini  o‘rganadi.  PISA  topshiriqlari  o‘rganuvchilarga  analitik fikrlash, matnni tushunish  va  baholash  qobiliyatlarini  rivojlantirishga yordam  beradi.  Maqolada shu bilan birga, PISA metodining xususiyatlari, uning xalq ertaklari orqali o‘quvchilarga qanday ta’sir qilishi va bu usullarning amaliyotdagi samaradorligi haqida batafsil ma’lumot beriladi.