INKLYUZIV SINFLARDA ONA TILI FANINI O‘QITISHDA “O‘QUV VA YOZUV VOSITASIDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH” TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI - Xalimova Shahzoda Farxodovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  inklyuziv  sinflarda  O‘quv  va  yozuv  vositasida  tanqidiy  fikrlashni rivojlantirish  texnologiyasining  afzalligi  haqida  so‘z  boradi.  Shu  asnoda  imkoniyati  cheklangan o‘quvchilarning  dars  jarayoniga  qulay  integratsiyalashishlari  ta’kidlanadi.  Grafik  va  rasmlarga asoslangan metodlardan nisbattan voz kechish taklif qilinadi. Kirish qismida mavzuning aktualligi asoslanadi. Texnologiyaning tarixiy tadriji bayon etiladi. Asosiy qismda aniq tanlangan bir mavzu misolida  texnologiyaning  ikki  metodi  asosida  yoritib  beriladi.  yakuniy  qismda  mavzuga  doir tavsiyalar asosida xulosa qilinadi.