BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA SO‘Z TARKIBI VA YASALISHINI O‘RGATISH METODIKASI - Saydullayeva Xumora Salohiddin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  ona  tili  darslarida  so‘z  tarkibi  va yasalishini  o‘rgatish  metodikasining  ilmiy-nazariy  asoslari  va  amaliy  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Tadqiqot so‘zning morfologik tuzilishi, o‘zagi, qo‘shimchalari hamda ularning birikishi orqali hosil bo‘ladigan lingvistik birliklarni o‘quvchilarga samarali o‘rgatish metodlarini yoritadi. So‘z yasash jarayoni esa yangi ma’no hosil qilishga xizmat qiluvchi morfemalarning tarkibiy o‘zgarishlari va qo‘shimchalarning  funksional  vazifalarini  anglashni  talab  qiladi.  Shuningdek,  maqolada  ona  tili darslarida  morfologik  tahlil  orqali  o‘quvchilarning  lingvistik  kompetensiyasini  shakllantirish usullari ham ko‘rib chiqiladi.