AУДИТOРЛИК ТEКШИРУВИДA ИЧКИ СИФAТ НAЗOРAТИНИ ЎТКAЗИШ БOСҚИЧЛAРИ - Қўшматов О (KONFERENSIYALAR, 2025)
Мазкур мақолада аудит иш сифатини назорат қилишҳамда баҳолаш мақсади, вазифалари ва ўзига хос хусусиятлари ёритибберилган. Шунингдек, мақолада аудиторлик текширувини ўтказишда ишсифатининг ички назоратини ўтказиш муаммолари ҳамда уларни бартарафэтиш йўллари келтирилган. Жумладан, аудиторлик ташкилотлари ишисифатини ташқи назоратдан ўтказиш алгоритми ишлаб чиқилган ҳамдаамалиётга жорий этилган. Аудитнинг ўтказилиши чоғида аудитор ишисифатини назорат қилиш омиллари, критерийлари, шакллари ва улардагитекшириш амалларининг услубий масалалари баён этилади.