AУДOТOРЛИК ТAШКИЛOТЛAРИ ТOМOНИДAН ШИ СИФAТИ УСТИДAН НAЗOРAТ ҚИЛИШ ТAМOЙИЛЛAРИ ВA ҚOИДAЛAРИ - Қўшматов О. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Мазкур мақолада аудиторлик ташкилотлари иш фаолияти сифатиниташқи назоратдан ўтказиш амалиёти Ўзбекистон ва хориж мамлакатлари мисолидатахлил қилинади. Ўзбекистонда ушбу масалада давлат бошкарув органлариустуворлиги белгиланган. Аудиторлик фаолиятини иш сифатини тартибга солишнингхалқаро тажрибаси ва амалиётини ўрганиш натижасида тартибга солиш моделиниташкил этиш ва қуришнинг умумий тамойиллари, усуллари ва ёндашишларианиқланди. Жаҳон амалиёти тажрибасидан хулоса қилиб аудиторлик фаолиятини ишсифатини ташқи назоратини тартибга солишда профессионал жамоат ташкилотларимуҳим рол ўйнаши лозимлигига таклиф ва амалий тавсиялар келтирилган.