KORXONA FAOLIYATINI MOLIYAVIY RESURSLAR TAHLILI YORDAMIDA SAMARALI BOSHQARISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Raximov Matnazar Yusupovich; G‘olibjon Quvvatov (KONFERENSIYALAR, 2025)
Ushbu maqolada korxonaning moliyaviy resurslari, ularningturlari va xususiyatlari, ulardan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari vamoliyaviy resurslar tahlilining jahon tajribasidan mamlakatimizda kengfoydalanish bo‘yicha ayrim ilmiy taklif va tavsiyalar keltirilgan. Shuningdek,korxonalarning moliyaviy resurslari va iqtisodiy holatini tahlil qilishda xalqarotajribalardan milliy iqtisodiyotimizda mos jihatlarini keng qo‘llash tajribalariko‘rsatib berilgan. Tadqiqot olib borish jarayonida xo‘jalik faoliyatini tahlilqilishning nazariy asoslari va amaliy uslubiyotlari, tahlilning turli usullari,moliyaviy hisobot ko‘rsatkichlarining gorizontal va vertikal tahlil usullaridanfoydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari keng qamrovda yoritib berilgan. Shubilan birga, korxonaning moliyaviy hisobotlarini tahlil qilish biz uningmoliyaviy holati, uning kelgusi davrlar uchun uning qarzdorlik holatidamoliyaviy resurslarning likvidliligi, to‘lovga qobiliyati va faoliyatningrentabelligini doimiy tahlil qilib borish imkoniyatlarini kengaytiradi.