MOLIYAVIY HOLAT TO‘G‘RISIDAGI HISOBOTNI MHXS TALABLARI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Obidov Rakhmonali Rasulovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Iqtisodiyotni modernizatsiyalash sharoitida xalqaro hisobtizimi taraqqiy ettirilishida MHXSlar mamlakatlar o’rtasidagi hamkorlikni,jumladan iqtisodiy munosabatlarni rivojlantirish va mamlakatlarda investitsionmuhitni yaxshilashda muhim vosita sifatida xizmat qilmoqda. Shuning uchunham kun sayin xalqaro standartlarni e’tirof etuvchi mamlakatlar soni oshibbormoqda. Ushbu maqolada moliyaviy hisobotning birinchi shakli: moliyaviyholat to’g’risidagi hisobotni xalqaro standartlar asosida tuzishning o’ziga xosjihatlari va ularning bir-biridan farqi ko’rib chiqilgan. Moliyaviy hisobotningxalqaro standartlari (MHXS) bo’yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.