ДАРОМАД ВА ХАРАЖАТЛАРНИ ШАКИЛЛАНИШИ ВА БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИДА ТАН ОЛИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Obidov Rakhmonali Rasulovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Мазкур мақолада даромад ва харажатларни тан олиш,турли баланс назарияларида молиявий натижаларни шакллантириш,бухгалтерия ҳисобида молиявий натижаларни турли концепциялар бўйичаакс эттириш, молиявий натижалар бўйича бухгалтерия ҳисоби ахбороттаъминотини такомиллаштириш, рентабеллик кўрсаткичларини таҳлилқилиш масалалари ўз ечимини топган. Эътироф этиш жоизки, мақоладаайни пайтда даромад ва харажатларни таснифлаш, ялпи даромад тўғрисидаҳисобот кўрсаткичларини шакллантириш, молиявий натижалар юзасиданҳисоб ахборотларининг ишончлилигини ошириш, рентабелликкўрсаткичларини аниқлашга эришилган. Лекин, молиявий натижаларҳисоби ва ҳисоботини халқаро стандартлар талаблари даражасида ташкилқилиш билан боғлиқ муҳим масалалар ҳозиргача ўзининг ижобий ечиминитопмаган. Молиявий натижалар ҳисоби ва ҳисоботининг назарий ҳамдауслубий асосларини яратиш ва уни такомиллаштириш бўйича бир қаторхорижлик иқтисодчи олимларнинг илмийтадқиқотлари ёритиб берилган.