ХAЛҚAРО СТAНДAРТЛAР ТИЗИМИДA ХЎЖАЛИК ЮРИТУВЧИ СУБЪЕКТЛАРНИНГ МAЖБУРИЯТЛАР БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИНИНГ АКС ЭТТИРИЛИШИ - Аскарова Д.Х. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Мақолада бухгалтерия ҳисоби объекти сифатида"ташкилотларнинг мажбуриятлари" тоифаси билан боғлиқ назариймасалалар муҳокама қилинади. Халқаро стандартларга, шунингдек, турлиилмий нуқтаи назарларга асосланиб, муаллифлар "ташкилотларнингмажбуриятлари" тушунчасининг таърифини, мажбуриятлар турларирўйхатини, мажбуриятлар турларини таснифлашни ва мажбуриятларнибаҳолаш усулларини ўз талқини таклиф қилинган.