МАЖБУРИЯТЛАР ТАҲЛИЛИДА КОРХОНА МОЛИЯВИЙ ҲОЛАТИНИ БАҲОЛАШ УСЛУБИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Аскарова Д.Х (KONFERENSIYALAR, 2025)
Ушбу мақолада мажбуриятлар таҳлилида корхонамолиявий ҳолатини баҳолаш услубиятини такомиллаштириш йўналишларикўриб чиқилган. Молиявий баҳолашни ўтказиш учун таҳлил қилишнингҳар хил ёндашувлари қўлланилади, уларнинг ҳар бири ўзинингафзалликлари ва камчиликларига эга. Ёндашувлар кўплаб омиллар биланбелгиланади, корхонанинг молиявий ҳолатини баҳолашнинг у ёки буёндашуви ва усулини танлаш таҳлилнинг тўлиқлиги ва тўғрилигигабевосита таъсир қилади. Рақамлаштириш шароитида мажбуриятлартаҳлилида корхоналарнинг молиявий ҳолатини баҳолаш молиявий ҳисоботмаълумотларига асосланган анъанавий ёндашувлардан ташқарига чиқади.