MOLIYAVIY LEVERIJ – KOMPANIYALAR KAPITALI DAROMADLILIGINI OSHIRISH INSTRUMENTI SIFATIDA - Choriyev Isroil Xamzayevich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Raqobatdosh iqtisodiyot sharoitida Respublikamizda faoliyat yuritayotganbarcha xo‘jalik yurituvchi sub’ektlarning pirovard maqsadi maksimal foydaolishdan hamda o‘z moliyaviy holatini mustahkamlashdan iborat. Korxonarahbarlari va moliyaviy menejerlari tomonidan ishlab chiqarish, investitsion vamoliyaviy faoliyatlar bo‘yicha foydani shakllantirish va uni ko‘paytirishdasamarali boshqaruv usullarining qo‘llanilishi muhim ahamiyat kasb etadi.Xo‘jalik yurituvchi sub’ektlar faoliyatining natijaviyligiga bir qator omillarta’sir etadi.