XO‘JALIK YURITUVCHI SUB’EKTLAR FAOLIYATI SAMARADORLIGI VA ULARNING MOLIYAVIY HOLATINI BAHOLASHDA TAHLILIY AMALLARDAN FOYDALANISH - Choriyev Isroil Xamzayevich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Respublikamiz iqtisodiyotida amalga oshirilayotgan islohotlar natijasidaraqobatdosh korxonalar soni ko‘payib, yalpi ichki mahsulotning muntazam o‘sibborishiga erishilmoqda. Bunday natijalarga erishishda mamlakatimizdayaratilgan qulay investitsion muhit hamda raqobatchilik sharoiti muhimahamiyatga ega. Shuningdek, korxonalar moliyaviy holatining yildan-yilgabarqarorlashib, investitsion jozibadorligining oshib borishi ham iqtisodiyotningyetakchi tarmoqlariga ichki va tashqi investitsiyalarni jalb etish imkoninibermoqda.