AUDITORLIK FAOLIYATIDA TAHLILIY AMALLARDAN FOYDALANISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH ISTIQBOLLARI - Choriyev Isroil Xamzayevich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Respublikamizda auditorlik faoliyati rivojlanishining bugungi bosqichidaauditorlik xizmatlarini ko‘rsatishda ilg‘or xorijiy tajriba bilan bir qatordazamonaviy axborot texnologiyalaridan keng foydalanish talab etiladi.Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2018 yil 19 sentyabrdagi«O‘zbekiston Respublikasida auditorlik faoliyatini yanada rivojlantirish choratadbirlari to‘g‘risida»gi PQ-3946-son qaroriga muvofiq auditorlik faoliyatidaxalqaro audit standartlarini qo‘llash talabining belgilanishi, auditorlardanaxborot texnologiyalari bo‘yicha ham yuqori bilim, malaka va ko‘nikmalargaega bo‘lishni talab qiladi. Buxgalteriya hisobini yuritishda turli zamonaviyamaliy dasturiy ta’minotlardan foydalanilishi, auditorlik faoliyatida hamdasturiy mahsulotlarda foydalanishni taqozo qiladi