AHOLI TURMUSH DARAJASINI OSHIRISHDA IJTIMOIY HIMOYANING USTIVOR YO‘NALISHLARI - D.Sholdarov (KONFERENSIYALAR, 2025)
Har bir jamiyatda aholining siyosiy, huquqiy, milliy tomondanhimoyalash mavjud bo‘lib, jamiyat a’zolarining ma’lum tabaqalarini turlisharoitlarda ijtimoiy himoyalash ham zaruratga aylanadi. Aholining bundayqatlamlari nogironlar, nafaqaxo‘rlar, yosh bolalar, boquvchisiz qolgan oilaa’zolari iqtisodiy himoyaga muhtojlardan hisoblanib, aholining bundayqismlarini davlat markazlashgan aholini ijtimoiy himoyalashni tashkil etgantizimi orqali ijtimoiy himoyalash amalga oshiriladi.