(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
АННОТАЦИЯ: В статье рассматривается использование информационно-коммуникационных технологий (ИКТ) в образовательном процессе. Подчеркивается их роль в повышении качества обучения, интерактивности и персонализации учебного процесса. Рассматриваются основные инструменты ИКТ, такие как электронные учебники, онлайн-платформы, виртуальные лаборатории и системы управления обучением. Приведены примеры успешного применения ИКТ в различных образовательных учреждениях. ANNOTATSIYA: Maqolada ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanish masalalari ko‘rib chiqiladi. Ularning ta’lim sifatini oshirish, interaktivlik va shaxsiylashtirishdagi o‘rni ta’kidlanadi. Elektron darsliklar, onlayn platformalar, virtual laboratoriyalar va ta’limni boshqarish tizimlari kabi asosiy AKT vositalari tahlil qilinadi. Turli ta’lim muassasalarida AKTdan muvaffaqiyatli foydalanish misollari keltirilgan. ABSTRACT: The article examines the use of information and communication technologies (ICT) in the educational process. It highlights their role in improving the quality of education, interactivity, and personalization of learning. The main ICT tools, such as electronic textbooks, online platforms, virtual laboratories, and learning management systems, are discussed. Examples of successful ICT implementation in various educational institutions are provided.