(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада корхонанинг молиявий барқарорлигини баҳолашнинг замонавий усуллари ва кўрсаткичлари таҳлил қилинади. Молиявий барқарорликни аниқлашда қўлланиладиган асосий коэффициентлар, моделлар ва таҳлил усуллари кўриб чиқилади. Шунингдек, мақолада корхонанинг молиявий барқарорлигини оширишга қаратилган стратегик йўналишлар ва амалий тавсиялар келтирилади. Молиявий барқарорликни мустаҳкамлашнинг аҳамияти, унинг корхонанинг узоқ муддатли ривожланиши ва рақобатбардошлигига таъсири ўрганилади. Мақола корхона раҳбарлари, молиявий менежерлар, иқтисодчилар, таҳлилчилар ва ушбу мавзуга қизиқувчи кенг доирадаги ўқувчилар учун мўлжалланган. Annotation: This article analyzes modern methods and indicators for assessing the financial stability of an enterprise. The main coefficients, models, and analysis techniques used in determining financial stability are reviewed. The article also presents strategic directions and practical recommendations aimed at increasing the financial stability of the enterprise. The importance of strengthening financial stability and its impact on the long-term development and competitiveness of the enterprise are studied. The article is intended for business leaders, financial managers, economists, analysts, and a wide range of readers interested in this topic.