(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Giertoniya qon tomirlarining nerv-funksional faoliyati buzilishi natijasida kelib chiqadigan kasallikdir. Kasallik asosan 40 yoshdan kattalarda uchraydi, lekin so‘nggi yillarda yoshlarda ham tez-tez kuzatilmoqda. Bu darddan ayollar ham, erkaklar ham bir xil aziyat chekishadi. Gipertoniya yurak-qon tomir tizimi kasalliklari bilan xastalangan kishilarning o‘limiga sabab bo‘luvchi asosiy sabablardan biri hisoblanadi. Аннотация: Гипертоническая болезнь — заболевание, обусловленное нарушением нервно-функциональной активности кровеносных сосудов. Заболевание чаще всего встречается у людей старше 40 лет, однако в последние годы его стали чаще наблюдать и у молодых людей. Этим заболеванием в равной степени страдают как женщины, так и мужчины. Гипертония является одной из основных причин смерти людей с сердечно-сосудистыми заболеваниями. Abstract: Hypertension is a disease caused by a disorder of the neurofunctional activity of blood vessels. The disease is most often found in people over 40 years of age, but in recent years it has become more common in young people. Both women and men suffer from this disease equally. Hypertension is one of the main causes of death in people with cardiovascular diseases.