(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada pedagogik jamoa faoliyatida yuzaga keladigan nizoli vaziyatlar, ularning vujudga kelish sabablari, rivojlanish bosqichlari hamda nizolarni bartaraf etishning zamonaviy va an’anaviy usullari o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida nizolar pedagogik jarayonning ajralmas qismi ekanligi, ularni samarali boshqarish muhitda sog‘lom muloqot madaniyatini shakllantirishga xizmat qilishi asoslab beriladi. Shuningdek, nizolar tahlil etilib, muammoning oldini olish hamda bartaraf etish mexanizmlari statistik ma’lumotlar asosida yoritiladi. АННОТАЦИЯ: В статье рассматриваются конфликтные ситуации, возникающие в деятельности педагогического коллектива, причины их возникновения, этапы развития, а также современные и традиционные методы разрешения конфликтов. Исследование показывает, что конфликты являются неотъемлемой частью педагогического процесса, а их эффективное управление способствует формированию культуры здорового общения в среде. Также анализируются конфликты и на основе статистических данных выделяются механизмы предотвращения и разрешения проблемы. ANNOTATION: This article examines conflict situations that arise in the activities of the pedagogical team, their causes, stages of development, and modern and traditional methods of resolving conflicts. The research proves that conflicts are an integral part of the pedagogical process, and their effective management serves to form a culture of healthy communication in the environment. Conflicts are also analyzed, and mechanisms for preventing and resolving the problem are highlighted based on statistical data.