(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
АNNOTATSIYA: Ushbu maqola mediatsiyaning shaxslararo va xalqaro nizolarni hal qilishdagi rolini ko‘rib chiqadi. Mediatsiya jarayoni tomonlarga kelishuvga erishishda yordam berish, nizolarni keskinlashtirmasdan hal qilishda qanday foyda keltirishi tushuntirilgan. Maqolada mediatsiyaning turli sohalarda, shu jumladan diplomatik muzokaralar va yirik konfliktlarni hal qilishdagi muvaffaqiyatli misollari keltirilgan. Shuningdek, mediatsiya va diplomatiya o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar va uning global xavfsizlik hamda tinchlikni saqlashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. АННОТАЦИЯ: Статья рассматривает роль медиации в решении как межличностных, так и международных конфликтов. Описывается, как медиативный процесс помогает сторонам достичь соглашений, минимизируя эскалацию конфликтов. Рассматриваются примеры успешного применения медиации в разных сферах, включая дипломатические переговоры и урегулирование крупных конфликтов. В статье также анализируется взаимосвязь медиации и дипломатии, а также её значимость для глобальной безопасности и поддержания мира. ANNOTATION: This article examines the role of mediation in resolving both interpersonal and international conflicts. It explains how the mediation process helps parties reach agreements and resolve disputes without escalating tensions. The article provides successful examples of mediation in various fields, including diplomatic negotiations and the resolution of major conflicts. It also analyzes the relationship between mediation and diplomacy, as well as its significance in maintaining global security and peace.