(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada budjet tashkilotlarida moliyaviy aktivlar hisobi va nazoratinitakomillastirish masalalari tahlil qilinadi. Moliyaviy aktivlar hisobining o‘ziga xos xususiyatlari,ularning boshqaruv jarayonidagi ahamiyati va nazoratni amalga oshirish usullari ko‘ribchiqiladi.Maqolada budjet tashkilotlarining moliyaviy holatini yaxshilash va ularning moliyaviy resurslarinisamarali boshqarish uchun yangi hisob va nazorat mexanizmlarini joriy etishning dolzarbjihatlarihaqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, moliyaviy aktivlar hisobi va nazorati jarayonlariniavtomatlashtirish orqali ularning samaradorligini oshirish takliflari taqdim etiladi. . Abstract:This article analyzes the issues of improving accounting and control of financial assetsinbudget organizations. Specific features of accounting of financial assets, their importanceinthemanagement process and methods of control are considered. The article provides detailed informationon the actual aspects of introducing new accounting and control mechanisms to improve the financialsituation of budget organizations and effectively manage their financial resources. Also, proposalsforimproving the efficiency of financial asset accounting and control processes by automatingthemarepresented.