(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Бу тезисда тиббиётда ятроген патологиялар, яъни тиббий муолажалар натижасида ривожланадиган асоратлар ва уларнинг халқаро таснифи кўриб чиқилади. Ятроген патологияларнинг турли шакллари, уларнинг клиник ва патологоанатомик диагнози, шунингдек, уларнинг даволаш ва диагностикадаги хато-оқибатлари ўрганилади. Ятроген хато ва муолажалар асоратларининг олдини олиш учун профилактик тадбирлар ва тўғри диагностика ўта муҳим эканлиги кўрсатилган.