(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kontaktli termometrlarni etalonlashning zamonaviy usullari va ularning metrologik xususiyatlari o‘rganiladi. Termometrlarning turli turlari, jumladan, suyuqlik kengayishiga asoslangan termometrlardan tortib, termojuftlar va platina qarshilik termometrlargacha ko‘rib chiqiladi. Etalonlash jarayonida aniqlik va ishonchlilikni ta’minlash uchun qo‘llaniladigan metodlar tahlil qilinadi. Аннотация: В данной статье рассматриваются современные методы калибровки контактных термометров и их метрологические характеристики. Анализируются различные типы термометров, от термометров на основе жидкостного расширения до термопар и платиновых термометров сопротивления. Рассматриваются методы, применяемые для обеспечения точности и надежности в процессе калибровки. Annotation: This article explores modern calibration methods for contact thermometers and their metrological characteristics. Various types of thermometers are examined, ranging from liquid expansion thermometers to thermocouples and platinum resistance thermometers. The methods used to ensure accuracy and reliability during the calibration process are analyzed.