(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Bugungi kunda aholini sifatli oziq ovqat mahsulotlari jumladan sabzavotlar bilan ta’minlash dolzarb masalalardan biridir. Shunday sabzavotlar qatorida Capsicum annuum L. (shirin qalampir) yetishtirishga bo’lgan talab ham ortib bormoqada. Capsicum annuum L.ni fiziologiyasi o’rganib, eng sifatli va hosildor navlarini ishlab chiqarishga tavsiya etish muhim hisoblanadi. Аннотация: Обеспечение населения качественными продуктами питания, в том числе овощами, является одной из актуальных проблем на сегодняшний день. Среди таких овощей растет спрос на выращивание Capsicum annuum L. (сладкого перца). Важно изучить физиологию Capsicum annuum L. и рекомендовать выращивание наиболее качественных и продуктивных сортов. Abstract: Today, providing the population with quality food products, including vegetables, is one of the urgent issues. Among such vegetables, the demand for growing Capsicum annuum L. (sweet pepper) is also increasing. It is important to study the physiology of Capsicum annuum L. and recommend the production of the most high-quality and productive varieties.