(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Neyrolingvistika, tilshunoslik, psixologiya va nevrologiya chorrahasida joylashgan soha, tilning miyada qanday ifodalanishi, qayta ishlanishi va tushunilishini o’rganadi. Neyrolingvistikadagi nutq ta’siri tilning turli elementlari kognitiv funktsiyalar va xatti-harakatlarga qanday ta’sir qilishi bilan bog’liq. Ushbu maqola nutqni qayta ishlash mexanizmlarini ko’rib chiqadi, tilni o’zlashtirish, nutqning fikrlash shakllariga ta’siri va ishontirish va tilni tushunishning asabiy asoslari kabi sohalarga e’tibor beradi. Mavjud adabiyotlarni ko’rib chiqish va neyrolingvistik dasturlash (NLP) bo’yicha munozaralar orqali ushbu tadqiqot nutqning nevrologik jarayonlarga qanday ta’sir qilishini to’liq tushunishga qaratilgan. Topilmalar shuni ko’rsatadiki, nutq kognitiv holatlarga, qaror qabul qilishga va hissiy tartibga solishga sezilarli ta’sir ko’rsatishi mumkin.