(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oziq-ovqat xavfsizligi masalasi ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarishdan tortib iste’molgacha boʻlgan zanjirda yuzaga keladigan xavflar, ularning inson salomatligiga ta’siri, shuningdek, bu xavflarni kamaytirish bo‘yicha chora-tadbirlar keng yoritilgan. Maqolada global miqyosda oziq-ovqat xavfsizligining dolzarbligi, O‘zbekistonda olib borilayotgan islohotlar va xalqaro tajriba asosida tavsiyalar berilgan. Mazkur ilmiy maqola oziq-ovqat sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar, siyosatchilar hamda tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.