(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari va maktab dasturlari oʻrtasidagi izchillikning ahamiyati tahlil qilinadi. Bolalarning bilish jarayonlari, ijtimoiy va psixologik rivojlanishini ta’minlashda ta’lim bosqichlari oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlik muhim omil sifatida koʻrib chiqiladi. Shuningdek, bolalarning maktabga psixologik va akademik tayyorgarligini oshirish, ta’lim mazmunining uzluksizligi va pedagogik yondashuvlarning uygʻunligi muhokama qilinadi. Maqolada ilgʻor pedagogik tajribalar va samarali metodlarga alohida e’tibor qaratilgan. Аннотация: В данной статье анализируется значение последовательности между программами дошкольных образовательных учреждений и школ. Рассматривается важность связи между этапами образования для обеспечения когнитивного, социального и психологического развития детей. Особое внимание уделяется подготовке детей к школе, непрерывности образовательного содержания и согласованности педагогических подходов. В статье также рассматриваются передовые педагогические практики и эффективные методики. Abstract: This article analyzes the importance of consistency between preschool education institutions and school curricula. The connection between different educational stages is considered a key factor in ensuring children’s cognitive, social, and psychological development. Special attention is given to improving children’s psychological and academic readiness for school, maintaining continuity in educational content, and aligning pedagogical approaches. The article also highlights advanced pedagogical practices and effective teaching methods.