(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ko’chma uy uchun avtonom energiya ta’minoti tizimiga ega integratsiyalangan quyosh va biogaz energiya qurilmalarining samaradorligi o’rganiladi. Bundan tashqari, mobil uyda issiqlikni saqlash va ishlatish bo’yicha hisob-kitoblar amalga oshirildi. Ushbu ko’chma uyning issiqlik rejimi uchun infiltratsiyani, ya’ni bino devorlaridan va uning yoriqlaridan issiqlik yo’qotilishini hisoblash formulasi ham keltirilgan. Abstract. This article studies the efficiency of integrated solar and biogas energy devices with an autonomous energy supply system for a mobile home. In addition, calculations were made on the storage and use of heat in a mobile home. A formula for calculating infiltration, i.e. heat loss from the walls of the building and its cracks, is also presented for the thermal regime of this mobile home. Абстрактный. В данной статье рассматривается эффективность комплексных солнечных и биогазовых энергетических установок с автономной системой энергоснабжения для мобильного дома. Кроме того, были произведены расчеты по хранению и использованию тепла в передвижном доме. Для теплового режима данного мобильного дома также представлена ​​формула расчета инфильтрации, то есть потерь тепла от стен здания и его щелей.