(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотаtsиya: Ta’lim klasteri integratsiya va innovatsion jarayonlar bilan birgalikda sodir bo’ladigan, ta’limdagi uzviylik va uzluksizlikni, ta’lim sub’ektlarining o’zaro yagona tizimni hosil qilishi va tizimning nuqsonsiz ishlashini ta’minlashga xizmat qiladigan hodisadir. Eng muhimi, klaster tizimiga birlashgan har bir sub’ekt manfaatdor ekanligi, sub’ektlar faoliyatini o’zaro baholash tizimining mavjudligi ta’lim samaradorligini ta’minlashda katta ahamiyatga egadir. Аннотация: Образовителънъий кластер явление, протекаюшее совместно с интеграсионнъми инвестиционно-иннавационнъм ипросессами, способстбует обеспечению селостности И преемстбености образавания, созданию эдиной системъ образавателънъх субъектов и безупречного функсионирования системъ. Annotation: Educational cluster is a phenomenon that takes place together with integration and investment and innovation processes, helps to ensure the integrity and continuity of education, the creation of a unified system of educational subjects and the flawless functioning of system.