(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Резюме: Тадқиқотда гиперанрогенияси бўлган 70 нафар репродуктив ёшдаги аёл ва репродуктив бузилишлари бўлмаган 15 нафар аёл олинди. Тадқиқот натижалари шуни кўрсатдики, гиперандрогенияси бўлган аёлларнинг қондаги гормонлар таҳлили бўйича ЛГ ва умумий тестостерон фракцияларининг юқори бўлиши 45,2% аёлда, ЛГ ва ДГЭАС миқдорининг биргаликда ошганлиги 36,4% аёлда аниқланди. Қонида ЛГ, умумий тестостерон, ДГЭАС миқдорларининг биргаликда юқори эканлиги 7,8% ҳолатда қайд қилинди. Гормонлар таҳлили бўйича тадқиқотдаги аёлларнинг 7% да гипотереоз ҳолати, 9% да эса гиперпролактенемия ҳолати аниқланди.