(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Hozirgi davrda ta’lim jarayonida o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ayniqsa, boshlang‘ich sinflarda o‘qish savodxonligi darslari orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va o‘z xulosalarini chiqarish qobiliyatini rivojlantirish ustuvor vazifalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘qish savodxonligi darslarida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning usullari, muhim jihatlari va amaliy misollar tahlil qilinadi.