(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada “kompetensiya” va “kompetentlik” tushunchalari pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ushbu atamalar turli olimlar (N.I. Mayorova, B.I. Hasan, A.V. Xutorskoy, G.K. Selevko, A. Nurmanov) tomonidan berilgan ta’riflar asosida ko‘rib chiqilib, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati ochib beriladi. Kompetensiya potentsial sifat, kompetentlik esa amalda namoyon bo‘ladigan qobiliyat sifatida farqlanadi. Pedagogik kontekstda ushbu tushunchalar o‘quvchilarni zamonaviy talablarga mos, mustaqil fikrlovchi va ijodiy shaxslar sifatida tayyorlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqola ta’limning maqsad va vazifalarini qayta ko‘rib chiqishga xizmat qiluvchi ilmiy-nazariy asoslarni taqdim etadi.