(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Yoʻl-transport hodisalari dunyo boʻylab millionlab odamlarning hayotiga taʼsir koʻrsatadigan jiddiy muammo hisoblanadi. Har yili millionlab odamlar yoʻl-transport hodisalari natijasida halok boʻladi yoki jarohatlanadi. Bu muammo nafaqat shaxsiy, balki ijtimoiy va iqtisodiy zararlarga ham olib keladi. Shu sababli, yoʻl-transport hodisalarini oldini olishning huquqiy asoslari va ularni takomillashtirish yoʻllarini oʻrganish dolzarbligicha qolmoqda.