(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola endometrioid tuxumdon kistalarini (ETK) ambulator davolashda gormonal terapiyaning (GT) afzalliklari va kamchiliklarini tahlil qiladi. Maqolada ETK patogenezi, diagnostikasi, GT mexanizmlari va turlari, shuningdek, zamonaviy yondashuvlar va kelajakdagi yo’nalishlar ko’rib chiqiladi. 2018-yildan keyingi adabiyotlar asosida GT og’riqni kamaytirish, kista hajmini kamaytirish va jarrohlikdan qochish kabi afzalliklarga ega ekanligi ko’rsatilgan. Shu bilan birga, nojo’ya ta’sirlar, uzoq muddatli ta’sirning yo’qligi va bepushtlikka ta’sir kabi kamchiliklari ham mavjud. Maqola ETKni davolashda GTni qo’llash to’g’risida qaror qabul qilishda ayolning individual holatini, simptomlarini va reproduktiv rejalashtirishini hisobga olish muhimligini ta’kidlaydi.