(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mustaqil davlatimizning kuch-qudrati xalqimizning umuminsoniy qadriyatlariga sodiqligidadir. Ushbu maqolada qomusiy olimlarimiz, shu jumladan yirik olimlarimizdan asosan Beruniy va Ulug’bekning matematika faniga qo’shgan hissalari haqida ma’lumot beriladi. Ulug’bek va uning ilmiy xodimlari tomonidan qo’lga kiritilgan fan sohasidagi yutuqlarning muhim natijasi bo’lib “Ulug’bek ziji” yoki “Ziji Ko’ragoniy” nomi bilan yuritiluvchi astronomik jadvallar haqida so’z yuritiladi. Maqolada mavzuga oid kalit so’zlar ham ta’kidlangan.