(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola agressivlikning psixologik xususiyatlarini, uning shakllanishi va talabalik davrida agressiv xatti-harakatlarning boshqarilishini tahlil qiladi. Agressivlikni psixodinamik, kognitiv va ijtimoiy o‘rganish nazariyalari nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Maqolada agressivlikning asosiy sabablari, talabalarda qanday namoyon bo‘lishi va bu xatti-harakatlarni kamaytirish uchun psixologik va ijtimoiy metodlar taklif etiladi. O‘zlikni anglash, stressni boshqarish va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish kabi metodlar agressivlikni boshqarish uchun samarali vosita sifatida keltirilgan. Ushbu maqola talabalarning psixologik salomatligini yaxshilashga yo‘naltirilgan amaliy tavsiyalarni taqdim etadi. Abstract: This article analyzes the psychological characteristics of aggression, its formation, and the management of aggressive behaviors during student years. The article discusses aggression from the perspectives of psychodynamic, cognitive, and social learning theories. The main causes of aggression, how it manifests in students, and psychological and social methods to reduce such behaviors are examined. Methods such as self-awareness, stress management, and the development of social skills are proposed as effective ways to manage aggression. This article provides practical recommendations aimed at improving the psychological well-being of students. Аннотация: В данной статье рассматриваются психологические особенности агрессии, её формирование и управление агрессивным поведением в студенческий период. Агрессия анализируется с точки зрения психодинамической, когнитивной теории и теории социального обучения. Рассмотрены основные причины агрессии, её проявления у студентов, а также психологические и социальные методы для снижения агрессивных поступков. Предлагаются методы самопознания, управления стрессом и развития социальных навыков как эффективные способы управления агрессией. Статья содержит практические рекомендации, направленные на улучшение психологического благополучия студентов.