(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Тадқиқотлар гипотиреоз мавжуд беморларда бирламчи БО кузатилиши умумий популяцияга нисбатан юқорилигини кўрсатди. Бироқ айрим тадқиқотчилар мигрень ва гипотиреозни коморбид касаллик деб ҳисоблайдилар. Адабиётлар тахлилига кўра, мигрень касаллигида қалқонсимон без касаллиги 3% ҳолатда кузатилади. Мигрень мавжуд беморда гипотиреоз қўшилиб келиши касаллик ечишини ўзгартириши ва эпизодик шаклни сурункали шаклга ўтишига олиб келиши мумкин.