(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada 15-16 yoshli voleybolchilarning musobaqalar oldidan ruhiy tayyorgarligi muhimligi haqida so‘z boradi. Sportchilarda stressga chidamlilik, konsentratsiya va hissiy tartibga solishni rivojlantirishga qaratilgan usullar tahlili o’tkazildi. Tadqiqot ishida maxsus psixologik mashqlar, vizualizatsiya va o’z-o’zini tartibga solish usullarining samaradorligini tasdiqlovchi ilmiy ma’lumotlar keltirilgan. Абстрактный: В статье рассматривается важность психологической подготовки волейболистов 15–16 лет перед соревнованиями. Проведен анализ методов, направленных на развитие стрессоустойчивости, концентрации внимания и эмоциональной регуляции у спортсменов. В научной работе представлены научные данные, подтверждающие эффективность специальных психологических упражнений, визуализации и техник саморегуляции. Abstract: The article discusses the importance of mental preparation of 15-16-year-old volleyball players before competitions. An analysis of methods aimed at developing stress resistance, concentration and emotional regulation in athletes was conducted. The research paper presents scientific data confirming the effectiveness of special psychological exercises, visualization and self-regulation methods.