(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Korxonalarning aktiv va majburiyatlarini adolatli qiymat asosida baholash buxgalteriya hisobining aniqligini va ishonchliligini oshirishga xizmat qiladi. Ushbu maqolada mazkur yondashuvning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinib, uning amaliyotda qo‘llanilishi va xalqaro standartlar bilan aloqasi yoritiladi. Adolatli qiymatdan foydalanish moliyaviy hisobotlarning shaffofligini ta’minlash bilan bir qatorda, korxonalarning moliyaviy barqarorligi va investitsion jozibadorligini oshirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, bu yondashuv bilan bog‘liq afzalliklar va mavjud muammolar ham ko‘rib chiqilib, ularni hal etish yo‘llari muhokama qilinadi.