(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: "Mehnat muhofazasi va yashil iqtisodiyot yili" mavzusidagi ushbu maqola jamiyatda xavfsiz mehnat sharoitlarini ta’minlash va ekologik barqaror iqtisodiy rivojlanishga erishishning ahamiyatini yoritadi. Mehnat muhofazasi mehnatkashlarning salomatligini saqlash va ish joylarida xavfsizlikni ta’minlashga qaratilgan chora-tadbirlarni o‘z ichiga oladi. Yashil iqtisodiyot esa tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, ekologik toza texnologiyalarni joriy etish va qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rivojlantirish orqali atrof-muhitni muhofaza qilishga asoslanadi. Ushbu maqolada mehnat va ekologiya uyg‘unligining ijtimoiy va iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi hamda barqaror kelajak sari intilishning dolzarbligi ta’kidlanadi.