(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Radiatsiyaviy avariya sodir bo‘lganda aholini va hududlarni muhofaza qilish muhim vazifa hisoblanadi. Ogohlantirish tizimi orqali tezkor xabar berish, aholini xavfsiz hududga evakuatsiya qilish yoki bino ichida qolish kabi chora-tadbirlar asosiy himoya usullaridir. Shaxsiy va jamoaviy himoya vositalaridan foydalanish, tibbiy yordam ko‘rsatish ham muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada ham yuqoridagi ma’lumotlar kengroq yoritiladi.