(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: O‘quvchilar bilimini tekshirish bolalar tomonidan o‘zlashtirilgan bilimni sifatini aniqlash, ularni o‘quv dasturida belgilangan materiallarni izchil va puxta o‘zlashtirib olishga da’vat etish vositasidir. O‘qituvchi bilimlarni tekshirish orqali o‘quvchining o‘quv materialini qanday idrok etib tushunganligini, qanday fikr yuritayotganligini, dasturda belgilangan o‘quv materiallarni qay darajada o‘zlashtirib olganligini aniqlaydi hamda keyingi o‘quv materiallarni o‘rganish, ta’lim sifatini yaxshilash yo‘llarini belgilaydi.. Аннотация: проверка знаний учащихся является средством определения качества усвоенных детьми знаний, побуждения их к последовательному и тщательному усвоению материала, изложенного в учебной программе. Учитель, проверяя знания, определяет, как ученик воспринимает и понимает учебный материал, как он мыслит, в какой степени он усвоил учебный материал, определенный в программе, и определяет пути дальнейшего изучения учебного материала, повышения качества обучения.. Annotation: Examination of students ’ knowledge is a means of determining the quality of knowledge acquired by children, encouraging them to consistently and thoroughly master the materials prescribed in the curriculum. By checking knowledge, the teacher determines how the student perceives and understands the educational material, how he thinks, to what extent he has mastered the educational materials prescribed in the program, and determines ways to study further educational materials, improve the quality of Education..