(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada baliqchilik sohasida resurslardan samarali foydalanishni ta’minlash uchun simplex algoritmiga asoslangan axborot tizim ishlab chiqish jarayoni yoritilgan. Ushbu tizim baliqchilik mahsulotlarini ishlab chiqarishda cheklangan resurslarni optimal taqsimlashga yordam beradi. Python dasturlash tili va “scipy.optimize.linprog” kutubxonasidan foydalanib, algoritm amalda qo‘llanilib, real ma’lumotlar bilan sinovdan o‘tkazildi. Natijalar resurslardan tejamkorlik bilan foydalanishni ta’minlash va iqtisodiy samaradorlikni oshirishda tizimning samarali ekanligini ko‘rsatdi. Аннотация. В данной статье описан процесс разработки информационной системы на основе симплексного алгоритма для обеспечения эффективного использования ресурсов в секторе рыбного хозяйства. Эта система помогает оптимально распределить ограниченные ресурсы при производстве рыбной продукции. С помощью языка программирования Python и библиотеки scipy.optimize.linprog алгоритм был реализован и протестирован на реальных данных. Результаты показали, что система эффективна в обеспечении эффективного использования ресурсов и повышении экономической эффективности. Abstract. This article describes the process of developing an information system based on the simplex algorithm to ensure the efficient use of resources in the fisheries sector. This system helps to optimally allocate limited resources in the production of fishery products. Using the Python programming language and the “scipy.optimize.linprog” library, the algorithm was applied in practice and tested with real data. The results showed that the system is effective in ensuring the economical use of resources and increasing economic efficiency.