(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada neft va gaz quduqlarini raqamlashtirishning zamonaviy yondashuvlari, amaliyotda qo‘llaniladigan innovatsion texnologiyalar va ularning sanoat rivojiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Raqamlashtirishning asosiy maqsadi ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, xavfsizlikni ta’minlash va ishchi kuchini qisqartirishdir. Maqolada IoT qurilmalari, simsiz sensоr datchiklar, MODBAS tizimi, LoRaWAN protokoli va zamonaviy texnologiyalar orqali jarayonlarni boshqarish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiyaning afzalliklari va kelajakdagi istiqbollari muhokama qilingan.