(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagogik axloqning ta’lim jarayonidagi o‘rni va uning ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada pedagogik axloqning asosiy tamoyillari, o‘qituvchining axloqiy xulqi va uning o‘quvchilar bilan o‘zaro aloqalariga bo‘lgan ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, o‘qituvchining axloqiy qoidalarga amal qilishi ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishi va o‘quvchilarda ijobiy axloqiy qadriyatlarni shakllantirishi muhimligi ko‘rsatilgan. Maqola pedagogik axloqning ta’lim tizimidagi o‘rni va uning ta’lim samaradorligiga bevosita ta’siri haqida fikr yuritishga asoslanadi. Аннотация: В данной статье анализируется роль педагогической этики в образовательном процессе и её влияние на эффективность обучения. Рассматриваются основные принципы педагогической этики, этическое поведение учителя и его влияние на взаимоотношения с учащимися. Также подчеркивается, что соблюдение учителем этических норм способствует повышению эффективности образовательного процесса и формированию у учеников позитивных этических ценностей. Статья направлена на обсуждение значения педагогической этики в образовательной системе и её влияния на успешность обучения. Abstract: This article analyzes the role of pedagogical ethics in the educational process and its impact on the effectiveness of teaching. It discusses the main principles of pedagogical ethics, the ethical behavior of teachers, and how it affects their relationships with students. Additionally, it highlights that adherence to ethical norms by teachers enhances the effectiveness of the educational process and helps in forming positive ethical values in students. The article focuses on the significance of pedagogical ethics in the education system and its direct impact on the effectiveness of teaching.