(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola kosmik geodeziya fanining mohiyati, tarixiy rivojlanishi, amaliy ahamiyati va O‘zbekistondagi hozirgi holatini yoritadi. Kosmik geodeziya Yer yuzasi, uning shakli va gravitatsiya maydonini o‘rganishda sun’iy yo‘ldoshlar va zamonaviy texnologiyalardan foydalanadi. Maqolada sohaning qurilish, ekologiya, tabiiy ofatlarni oldindan bashorat qilish va xaritagrafiyada qo‘llanilishi, shuningdek, O‘zbekistonning “O‘zbekkosmos” agentligi tashabbuslari va geodezik tarmoqlarning yangilanishi haqida ma’lumot beriladi. Kelajakda sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar tahlili bilan integratsiyalashuv orqali kosmik geodeziyaning imkoniyatlari yanada kengayishi ta’kidlanadi.