(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nuklein kislotalarning parchalanishida ishtirok etadigan asosiy fermentlar, ularning funksiyalari va biologik ahamiyati ko’rib chiqilgan. Shuningdek fermentlarning disfunktsiyasi turli genetik va onkologik kasalliklarning rivojlanishiga olib kelishi mumkinligi ta’kidlangan. Maqolada nuklein kislotalarning parchalanishida ishtirok etadigan fermentlar orasida DNK-aza, RNK-aza, ektonukleazalar, endonukleazalar, polimerazalar, helikazalar, topoizomerazalarning ta’siri haqida ma’lumot keltirilgan. Аннотация: В статье рассматриваются основные ферменты, участвующие в расщеплении нуклеиновых кислот, их функции и биологическое значение. Также отмечено, что нарушение работы ферментов может привести к развитию различных генетических и онкологических заболеваний. В статье представлена ​​информация о влиянии ферментов, участвующих в деградации нуклеиновых кислот, включая ДНКазу, РНКазу, эктонуклеазы, эндонуклеазы, полимеразы, геликазы и топоизомеразы. Abstract: The article discusses the main enzymes involved in the cleavage of nucleic acids, their functions and biological significance. It is also noted that disruption of enzyme function can lead to the development of various genetic and oncological diseases. The article provides information on the effect of enzymes involved in the degradation of nucleic acids, including DNase, RNase, ectonucleases, endonucleases, polymerases, helicases and topoisomerases.