(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqola O’zbekistonda ekstremal turizmni rivojlantirish, uning sarguzasht sayohatlarini rivojlantirish va mamlakat uchun iqtisodiy foyda olish imkoniyatlarini yoritib beradi. Ma’lumot to’plash uchun ishlatiladigan usullarga tegishli adabiyotlarni ko’rib chiqish va statistika va amaliy tadqiqotlar tahlili kiradi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, tog’li hududlar, cho’l landshaftlari va tarixiy obidalarda sarguzashtli sayohat qilish imkoniyatlari bilan O’zbekistonda ekstremal turizm ommalashmoqda. Maqola ekstremal turizmning O’zbekistonda yanada xilma-xil va barqaror turizm sanoatiga hissa qo’shish imkoniyatlarini ta’kidlab, kelgusidagi tadqiqotlar va harakatlar uchun takliflar berish bilan yakunlanadi.