(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA;Ushbu maqolada Vericella zoster virusining odam organizmida kechadigan infeksiyon jarayonlari, uning klinik va patogenetik xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi.Virusning molekulyar hujayra ichki tuzilmalari va immunologik mexanizmlari ilmiy asoslanib yoritilgan.Suvchechak va gerpes zosterning kechish dinamikasi,asoratlari va zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi.