(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada robot manipulyatori harakatini optimallashtirish usullari, algoritmlari va texnologiyalari keng muhokama qilinadi. Manipulyatorlarning traektoriya rejalashtirish, harakatni silliqlashtirish, dinamik optimallashtirish va sun’iy intellekt yondashuvlari orqali samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, algoritmlar, texnologik yangiliklar va kelajak istiqbollari haqida ham fikr yuritiladi. Ushbu maqola sanoat robototexnikasi va avtomatlashtirish sohasida tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.