(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy-gumanitar fanlarda test savollarini algoritmik yondashuv asosida tuzishning ilmiy-nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Mazkur yondashuv ta’lim jarayonida o‘quvchilarning nafaqat bilim darajasini, balki tahliliy va tanqidiy fikrlash qobiliyatini aniqlashda muhim metodologik vosita sifatida qaralmoqda. Bloom taksonomiyasi asosida ishlab chiqilgan savollar tizimi testlarning sifatini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada real statistik ma’lumotlar asosida algoritmik yondashuvning samaradorligi asoslab berilgan hamda o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar taqdim etilgan.